Jablečník

2.1.2012
Potřebujeme:

4 šálky práškového cukru, 4 šálky nerozdrcených máku, 4 šálky polohrubé mouky, asi 12 středních jablek, 2 ks rostlinného tuku na pečení

Jak na to:

Cukr, mák a mouku smícháme v misce. Ze směsi odebereme 4 šálky, vysypeme jejich rovnoměrně na suchý plech a dobře upěchujeme.
Na to navrstvíme půl směsi strouhaných jablek a přikryjeme je zase 4 šálky směsi. Opět navrstvíme jablka a zasypeme zbytkem směsi. Dobře upěchujeme a vrch nakrájíme rostlinný tuk.
Pečeme pomalu asi 1 hodinu v předehřáté troubě.

Podobné recepty:

Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník, Rychlý jablečník