Jablečno-skořicové mafiny

2.1.2012
Potřebujeme:

2x12 kousků
200 g polohrubé mouky, 80 g mletých mandlí, 3 lžičky prášku do pečiva, 60 g rozinek, 2 kyselejší jablka (přibližně 250 g), 2 lžičky citronové šťávy, 150 g bílého jogurtu, 2 až 3 lžičky mleté ​​skořice, 100 g kryst. cukru, špetku soli, 1 balíček vanil.cukru, 8 PL oleje, 2 vejce, tuk na vytřené formy
Poleva: 60 g kryst.cukru, 3 lžíce citronové šťávy

Jak na to:

Formu na muffiny vytřeme tukem a odložíme na chladné místo. Troubu vyhřejeme na 160 C. Mouku, mandle a prášek do pečiva smícháme. Rozinky namočíme do horké vody, necháme chvíli odstát a slijeme. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jadérek.
Přibližně 100 g jablek nakrájíme na drobné kostičky a důkladně smícháme s citrónovou šťávou, 50 g jogurtu a se skořicí. Zbývající jablka nadrobno nastrouháme a smícháme s krysy. a vanil.cukrem, olejem, solí, zbylým jogurtem a s rozšlehanými vejci.
Moučnou směs smícháme s jablečným směsmi a rozinkami. Těstem naplníme jamky v Muffinové formě (nebo použijeme malé košíčky) a pečeme asi 25 min.
Cukr smícháme s citrónovou šťávou, neměl by se však úplně rozpustit. Upečené, ještě teplé mafiny potřeme polevou a necháme vychladnout na mřížce.

Podobné recepty:

Mafiny, Ořechově-jablečné-skořicové mafiny, Banánové mafiny, Jablečno-skořicové muffiny, Skořicové řezy