Ořechově-jablečné-skořicové mafiny

5.6.2012
Potřebujeme:

20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg krystalového cukru, 2/3 práš.do pečiva, 1 bal. skořicového cukru, 1 malá káv.lžička soli, 5 dkg Palmarínu nebo Hery, 1 vejce, 1 1/2 dcl mléka, 1 nastrouhané jablko, 5 dkg mletých ořechů

Jak na to:

Mouku, cukr, práš.do pečiva, skoř.cukr a sůl smícháme. Přidáme na kostičky pokrájenou Heru, vejce a mléko. Potom přidáme na hrubo nastrouhané jablko a mleté ​​ořechy. Vše jemně smícháme vidličkou. Ne dohladka, tak aby zůstaly hrudky. Formu vymažeme a naplníme do 2/3 a na každý dáme ořech. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 min. do zlatová. Po vychladnutí je vyndáme a můžeme zlehka pocukrujeme.

Podobné recepty:

Mafiny, Jablečno-skořicové mafiny, Banánové mafiny, Skořicové řezy, Skořicové řezy