Martinské řezy

21.12.2011
Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 250 g tuku (Palmarín), 4 lžíce zakysané smetany Náplň: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 5-6 jablek, 150 g ořechů nebo máku, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa

Jak na to:

Mouku, tuk a smetanu důkladně smísíme a zabalené těsto odložíme alespoň na půl hodiny do chladu. Jablka očistíme a na jemno nastrouháme.

Náplň: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme jablka, ořechy nebo umletý mák, vanilkový cukr a kakao. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do nádivky.

Těsto rozdělíme na poloviny, obě rozválíme. Jednu dáme na vymazaný plech, rozetřeme na ni náplň a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vrch natřeme rozšlehaným vajíčkem a propícháme vidličkou. Pečeme 30-40 minut.

Podobné recepty:

Martinské houstičky, Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou