Farfalle s lososem a pomerančem

Potřebujeme:

filety lososa 250 g, 2 sladké smetany nebo smetanu na vaření, 1 větší bujón, 1 pórek, suché bílé víno, bílý pepř, sůl, máslo, těstoviny Farfalla (mušličky), 1 pomeranč, 2 citrony

Jak na to:

Lososa nakrájíme na kostky, polijeme citronovou šťávou a jemně osolíme. Vložíme do chladničky.
Pórek nakrájíme na kolečka a na másle udusíme ve velké pánvi.
Zalijeme šlehačkou, přidáme asi 1 dcl vývaru a 1 dcl bílého vína a bílý pepř.
Vaříme 20 min, pokud se část vody neodpaří a omáčka nezhoustne.
Mezitím uvaříme těstoviny - osolenou vodu necháme povařit, přidáme trochu oleje, přidáme těstoviny, přikryjeme a sporák vypneme. Takto se nám těstoviny nerozvaří. O 5 min, vybereme, nepromýváme vodou, jen přidáme trochu másla a promícháme.
Omáčku ještě ochutíme, přidáme podle chuti víno nebo sůl či citrónovou šťávu. Vložíme lososa a kousky pokrájeného pomeranče. Ještě trochu povaříme. Nakonec přidáme těstoviny. Promícháme a povaříme.

Podobné recepty:

Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem, Farfalle s lososem a pomerančem, Těstoviny s lososem (Farfalla salmone), Motýlci farfalle s nivou a kuřecím masem