Jelení guláš v tlakovém hrnci

15.2.2012
Potřebujeme:

500 g masa z plece, 80 g sádla, 150 g cibule, 2 lžičky mleté ​​červené papriky, 1 lžíci rajského protlaku, 2 stroužky česneku, mletý kmín, majoránka, pepř, sůl, citrónovou kůru, 10 g hladké mouky, 30 g uzené slaniny

Jak na to:

Maso z plece omyjeme a nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, zpěníme na ní nadrobno posekanou cibuli, přimícháme papriku, rajčatový protlak, nastrouhaný česnek, pomletý kmín, majoránka, pepř, pokrájené maso, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě.
Když se šťáva vypaří, posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou, moukou, trochu osmahneme a podlijeme horkou vodou. Hrnec uzavřeme a pod tlakem dusíme 25 až 30 minut.
Hotový guláš polijeme na kostičky pokrájenou, upražená uzenou slaninou a podáváme s bramborami.

Podobné recepty:

Jelení guláš, Domácký hovězí guláš, Guláš ze zvěřiny, Jelení guláš, Jelení kýta na víně