Houbová pomazánka

11.1.2012
Potřebujeme:

500 g hub nebo žampionů, šťávu z citronu, sůl, 0,2 dcl oleje, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 0,2 dcl bílého vína, zelenou petrželku, 2 žloutky

Jak na to:

Houby nadrobno pokrájíme, pokapeme citrónem, osolíme a podusíme na malém množství oleje.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji se šťávou, kterou popustili houby, několika kapkami bílého vína, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
Do omáčky přidáme houby, sůl, zelenou petrželku a žloutky. Zamícháme a hned odstavíme. Mažeme na opečené topinky ze sendviče.

Podobné recepty:

Houbová pomazánka, Houbová pomazánka, Jemná houbová pomazánka, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva