Jemná houbová pomazánka
Potřebujeme:500 g hub nebo žampionů, šťávu z citronu, sůl, 0,2 dcl oleje, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 0,2 dcl bílého vína, zelenou petrželku, 2 žloutky
Jak na to:Houby nadrobno pokrájíme, pokapeme citrónem, osolíme a podusíme na malém množství oleje. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji se šťávou, kterou popustili houby, několika kapkami bílého vína, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Do omáčky přidáme houby, sůl, zelenou petrželku a žloutka, zamícháme a hned odstavíme.
Podobné recepty:Tuňáková pomazánka s vajíčkem, Houbová pomazánka, Houbová pomazánka, Jemná pomazánka ze sýra niva, Houbová pomazánka