Jemná houbová pomazánka

23.11.2011
Potřebujeme:

500 g hub nebo žampionů, šťávu z citronu, sůl, 0,2 dcl oleje, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 0,2 dcl bílého vína, zelenou petrželku, 2 žloutky

Jak na to:

Houby nadrobno pokrájíme, pokapeme citrónem, osolíme a podusíme na malém množství oleje. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji se šťávou, kterou popustili houby, několika kapkami bílého vína, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Do omáčky přidáme houby, sůl, zelenou petrželku a žloutka, zamícháme a hned odstavíme.

Podobné recepty:

Tuňáková pomazánka s vajíčkem, Houbová pomazánka, Houbová pomazánka, Jemná pomazánka ze sýra niva, Houbová pomazánka