Dýňové ragú

Potřebujeme:

800 g dýně, kousek čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 150 g cibule, 5 PL olivového oleje, 5 PL zeleninového vývaru, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, cukr podle chuti, 2-3 lžičky citronové šťávy, 200 g hlívy, 8 šalvějových lístků

Jak na to:

Dýni nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Oloupaný zázvor, česnek a cibuli posekáme nadrobno. Smetanu vyšleháme do tuha.
V hrnci zahřejeme 3 lžíce oleje a osmahneme na něm zázvor, česnek a polovinu cibule do sklovitá. Přidáme pokrájenou dýni a spolu s ostatními přísadami podusíme 2 až 3 minuty. Potom přilijeme zeleninový vývar a pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
Pokličku odstraníme a dusíme, dokud v hrnci nezůstane jen polovina objemu tekutiny.
Nakonec zlehka vmícháme šlehačku a opatrně promícháme, aby směs nabyla krémovou konzistenci. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Mezitím očistíme hlívu a pokrájíme ji na poloviny nebo
na čtvrtiny.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a houby opečeme do zlatohnědá. Přidáme zbylou cibuli, lístky šalvěje a vše opékáme ještě minutu. Dochutíme solí a pepřem.

Podobné recepty:

Sladké dýňové omelety s tvarohovou náplní , Indické ragú v rýžovém věnci, Vepřové ragú s bramborami, Ragú z králíka, Dýňové koláče