Koláč z olomouckých syrečku

Potřebujeme:

250 g polohrubé mouky, 125 g olomouckých syrečky, 300 g bílého jogurtu, vejce, 100 g anglické (oravské) slaniny, 1 / 2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregano

Jak na to:

Mouku, kypřící prášek, jogurt a vejce dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (s průměrem asi 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto.
Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše.
Syrečky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme
a navrstvíme na těsto. Posypeme celou kmínem a oreganem, osolíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost).
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 ° C do zlatová (asi 30 minut).

Podobné recepty:

Syrečkový šok v pivním těstíčku, Nakládané olomoucké syrečky, Pomazánka ze syrečků, Olomoucké medailonky, Pomazánka z olomouckých tvarůžku