Jarní polévka

Potřebujeme:

mladý kedluben, mladou mrkev, pórek, koření, olej nebo jiný tuk, vývar nebo vodu
Těsto na halušky: vajíčko, sůl, plátek másla, krupici

Jak na to:

Na tuku osmahneme na kolečka nakrájený pórek. Přidáme mrkev a kedlubnu posekaný na kostky a restujeme.

Mezitím si připravíme těsto na halušky: Rozmícháme vajíčko, sůl, máslo, krupici a necháme odstát.
Orestovanou zeleninku podlijeme vývarem nebo vodou a okořeníme (kmín, sůl, vegeta, sojová omáčka, bobkový list, petrželka).
Když je zelenina poloměkká, naházíme do ní halušky. Povaříme a hotovo.

Podobné recepty:

Jarní zeleninová polévka, Rajčatová polévka s kukuřicí, Jarní polévka z vaječné jíšky, Krutí prsa s ananasem a rýži, Jednoduchá jarní polévka