Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

25.1.2012
Potřebujeme:

Kuličky: 500 g mletého masa (½ hovězí a ½ vepřového masa), 2-3 vejce, housku nebo rohlík, sůl, pepř, majoránku, 3-4 stroužky česneku, strouhanku
Omáčka: olej, 2 cibule, 2 velké rajčatové protlaky nebo 1 l neochucené rajčatové šťávy, na ochucení krystalový cukr, sůl, bylinkovou sůl, tekuté koření do polévek

Jak na to:

Maso na jemno semelte nebo použijte koupené mleté ​​maso. Osolte, opepřete a přidejte 2-3 vajíčka. Pak přidejte majoránku, namočený a vyždímaný rohlík nebo housku, prolisovaný česnek, jemnou strouhanku a dobře rukou promíchejte.
Vyformujte kuličky střední velikosti. V hrnci rozehřejte olej, zpěníme na něm 2-3 cibule, napěchujeme kulky a zprudka osmažte. Později zalijte vodou, osolte, opepřete a nechte je dusit.
Když jsou kuličky měkké a uvařené, přidejte rajčatový protlak. Znovu dochuťte, osolte, opepřete a nechte vařit. Pokud máte hustý protlak, přidejte vodu, a pokud chcete víc omáčky, přidejte více vody a úměrně množství opět dochuťte.
Na závěr přidejte krystalový cukr asi 3-4 PL.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Kapustové kuličky v rajčatové omáčce, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Masové kuličky v rajčatové omáčce, Masové kuličky v ďábelské omáčce