Ovocný koláč s drobenkou

23.1.2012
Potřebujeme:

150 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 150 g másla (margarínu), 150 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 2 lžíce rumu, citrónovou kůra, 1 / 2 prášku do pečiva, mléko, ovoce (čerstvé, mražené nebo kompotované)
Drobenku: 50 g hrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 50 g másla (margarínu), 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Nejprve uděláme drobenku. Všechny suroviny pořádně prohněteme a hotovou drobenku vložíme do chladničky, aby ztuhla.

Suroviny na těsto: mouku, máslo, cukr, vejce, prášek do pečiva, rum, citronovou kůru prohněteme a podle potřeby přidáváme vlažné mléko tak, aby vzniklo tekuté těsto.
Troubu vyhřejeme na cca 180 ° C. Těsto vylijeme na vymazaný a pomoučněný plech nebo plech vyložený papírem na pečení. Na těsto naskládáme ovoce. Pak posypte drobenkou, kterou rozdrobíme v prstech a dejte péct. Pečeme asi 30-35 minut, po 15-20 min můžeme přepnout troubu na 160 ° C.

Podobné recepty:

Jogurtový koláč, Ovocný jogurtový koláč, Ovocný koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč z jogurtu