Vdolky

Potřebujeme:

250-300 g hrubé mouky, 15 g droždí, 2-3 žloutky, sůl, 5-6,5 dcl mléka, 1 lžičku moučkového cukru, olej, skořicový cukr

Jak na to:

Rozdrobené droždí utřeme s cukrem na kašičku, přidáme žloutky, sůl, mouku a tolik teplého mléka, aby se těsto dalo dobře nabírat (mělo by být hustší než na palačinky).
Vše spolu dohladka utřeme, přikryjeme a na teplém místě necháme vykynout. Těsto je dobře vykynuté, když se jeho objem zdvojnásobí.
Vykynuté těsto vkládáme malou naběračkou do vymaštěných jamek dobře vyhřáté nádoby na vdolky a z obou stran upečeme do zlatožlutá. Podáváme spojené džemem a posypané skořicovým cukrem.

Podobné recepty:

Falešné vdolky, Vdolky z jogurtu, Rychlé vdolky, Vdolky, Vdolky