Nudlový nákyp s hruškami

17.10.2012
Potřebujeme:

250 g širokých nudlí, 500 g hrušek, šťávu z 1 citronu, 4 vejce, 75 g moučkového cukru, 1 balíček vanil.cukru, 220 ml mléka, 50 g másla + na vymazání formy, 1 lžičku mleté ​​skořice, sůl
Poleva: 200 ml šťávy z višňového kompotu nebo džusu, 100 ml bílého vína, 1 lžičku citronové šťávy

Jak na to:

Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a promícháme s rozpuštěným máslem. Polovinu nudlí vložíme do vymazané ohnivzdorné nádoby.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na měsíčky a pokapeme citr.šťávou. Uložíme je do mísy a přikryjeme druhou polovinou nudlí. Celé vejce vyšleháme s práškem., Vanil.cukrem a mletou skořicí. Hmotu zředíme mlékem a dobře promícháme.
Navrstvené nudle s hruškami polijeme vaječnou směsí a upečeme v troubě vyhřáté na 180 C. Hotový nákyp rozdělíme na talíře. Každou porci polijeme polevou vymíchání z višňového kompotu, bílého vína a citr.šťávy.

Podobné recepty:

Nudlový nákyp s tvarohem, Nudlový nákyp, Nudlový nákyp s feferonkou, Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů