Zapečená kapusta

Potřebujeme:

6 porcí
1 kg uvařených brambor, 750 g sterilizované sladkokyselé zelí, 400 g uzeného masa, 1 cibuli, 50 g slaniny, 1 kelímek zakysané smetany, 50 ml mléka, 1 lžičku drcených jalovců, sůl, pepř, 1 PL sádla + na vymazání mísy

Jak na to:

V hrnci na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme scezené a dobře okapané zelí, jalovce a krátce podusíme. Zapékací mísu vymažeme, vyložíme vrstvou brambor nakrájených na kolečka, podle chuti osolíme a opepříme.
Bramborovou vrstvu zakryjeme vrstvou zelí, na tenké plátky nakrájeným uzeným masem a vrstvy opakujeme. Zakončíme bramborami. Zakysanou smetanu rozmícháme se špetkou soli a s mlékem, nalijeme na brambory a zapečeme v troubě při teplotě 180 C.

Podobné recepty:

Kapusta, Zapékaná kapusta s uzeninou, Kapusta s brambory, Růžičková kapusta zapečená se sýrem, Zapečená kapusta