Bejlíz na domácí způsob

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 2 plechovky neslazeného TATRA mléka, 8 lžic strouhaného kokosu, 2 vanilkové cukry, 500-750 ml rumu (podle chuti)
Jak na to:Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené a mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké.
Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě teplý ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě plechovky neslazeného Tatra mléka. Necháme 24 hodin v chladničce.
Druhý den přelijeme přes gázu a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme. Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, cca 500 ml-750 ml). Slijeme do lahví.
Tip: Místo kokosu můžete použít mleté ořechy, mandle, ...
Domácí bejlíz, Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou