Pestré čtverce

Potřebujeme:

listové těsto, 1 malou cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, 400 g oloupaných rajčat z konzervy, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíci míchaných posekaných bylinkových natí příp. sušených
Na obložení: salám, šunku, olivy, houby, kukuřici - podle chuti, 200 g strouhaného Ementálu

Jak na to:

Příprava omáčky: Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme je na oleji do zesklovatí. Přidáme nakrájená rajčata, sůl, pepř a dusíme přiklopte cca 15 min. Nakonec přidáme bylinky.
Těsto si rozválíme a rozřízneme na 10 čtverců, příp. obdélníků. Plech opláchneme studenou vodou a naskládáme na něj čtverce. Ty natřeme omáčkou a podle chuti obložíme. Vrch posypeme strouhaným sýrem. Necháme je asi 15 min odpočinout. Pečeme 15-18 min ve vyhřáté troubě na 220 ° C. Podáváme horké.

Tip: Omáčku můžeme použít i na potření těsta na pizzu.

Podobné recepty:

Pestré sýrové chuťovky s ovocem, Plněné šátečky z listového těsta, Párky v listovém těstě, Plněné šátečky, Obalované klobáskové pochoutky