Mušelínová omeleta s tvarohovo-jablečnou náplní

Potřebujeme:

2 omelety: 4 vajíčka, 2 lžíce smetany, 1 PL vanilkového cukru
Tvarohovo-jablečný náplň: 3 větší jablka, PL medu, šťávu z citronu, kousek másla, měkký nízkotučný tvaroh, mletou skořici na posypání

Jak na to:

Jablka rozdělíme na osminky. Jednotlivé osminky oloupeme. Jablka pocákáme citrónovou šťávou, a pak je dáme na plamen. Do kastrolu dáme větší lžíci medu. Přidáme kousek másla a nasypeme jablka. Necháme je dusit. Mícháme opatrně, aby se jablka nerozlámali, měly by zůstat v osminky.
Pokud se dusí, uděláme dvě omelety. Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, přidáme lžíci vanilkového cukru a dvě lžíce šlehačky. Dobře vymícháme.
Do utřeného žloutků přidáme tuhý sníh z bílků a lehce promícháme. Na větší pánvi uděláme dvě francouzské omelety. Do pánve dáme roztát asi 30-40 g másla, když bude máslo horké, vlijeme polovičku těsta a ze začátku, dokud omeleta nezačne tuhnout, ji mícháme jako míchaná vajíčka. Když začne tuhnout, tak ji pouze odlepíme vařečkou od stěn pánve a necháme opražit. Neotáčíme ji, omeleta se praží pouze z jedné strany, z druhé zůstává polosyrové, na kterou se navrství krém.
Udušené a měkké jablka odstavíme z ohně a jemně vmícháme měkký nízkotučný tvaroh. Mícháme opatrně, aby se jablka nepolámaly. Omeletu opatrně vyjmeme z pánve, přesuneme na talíř a polijeme jablečno-tvarohovou náplní.
Pokud jsou omelety větší, navrstvěte pouze jednu polovinu omelety a přehněte ji.

Podobné recepty:

Omeleta s pikantní náplní, Závin z jogurtu, Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Škvarkový závin