Lahůdková žemlovka

Potřebujeme:

5 rohlíků, 250 g tvarohu, 4 vejce, 1 balíček malinového pudinku, 1 litr mléka, 5 Pl krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 jablka, čokoládu na vaření

Jak na to:

Pekáč vytřeme margarínem. Rohlíky nakrájíme na kolečka a dáme je do hlubší misky. Z pudinkového prášku, půl litru mléka a 3 PL cukru uvaříme pudink. Jablka nastrouháme. Půl litru mléka rozmixujeme s 2 vajíčky a 2 PL cukru. Touto směsí polijeme rohlíky, promícháme a necháme nasáknout.
Tvaroh rozmícháme s 2 vajíčky a vanilkovým cukrem. Polovinu rohlíků navrstvíme na dno pekáče. Na rohlíky navrstvíme jablka, zalijeme uvařeným pudinkem, rozetřeme tvarohovou směs a přikryjeme druhou polovinou rohlíků.
Žemlovku pečeme cca 30 minut na 200 stupňů. Po upečení polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Vajíčková lahůdková pomazánka