Filety plněné pomerančem s rýžovým pomerančovým salátem

16.4.2012
Potřebujeme:

rybí filety, sůl, hladkou mouku, koření na ryby, citron, olivový olej, pár plátků pomeranče
Salát: sáček sáčkové rýže, trochu olivového oleje, sůl, 2 pomeranče, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, lžíci medu

Jak na to:

Rozmrazené filety zbavte přebytečné vody, rozložte si je na tác a na jednu stranu dejte tenký plátek pomeranče. Oba konce zpevněte párátkem. Osolte mořskou solí a pocákáme citronem.
Plněné filety obalte v hladké mouce smíchané s kořením na ryby a vysmažte na olivovém oleji.

Rýžový salát s pomeranči: Uvařený sáček rýže polijte trochou olivového oleje a nechte vychladnout. Na rýži nastrouhejte omytou pomerančovou kůru a nakrájejte 2-3 pomeranče. Smíchejte rýži s kůrou, pomeranči, zakysanou smetanou a ochuťte. Osolte mořskou solí, dochuťte citronem a příp. i lžící medu.

Podobné recepty:

Sladké batůžky s vanilkovou zmrzlinou, Rybí filety na mandlích s bramborovým salátem, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Zapékané rybí filety