Zapékané brambory s tofu

16.4.2012
Potřebujeme:

brambory, olivový olej, bílé tofu, sůl, vegetu, mletou červenou papriku, 3 stroužky česneku, nadrobno posekanou petrželku

Mrkvový salát: mrkev, pár kapek octa, olivový olej, umělé sladidlo, nadrobno posekanou petrželku

Jak na to:

Očištěné umyté brambory si uvaříme ve slupce doměkka. Zatím si nachystáme ostatní suroviny: bílé tofu, mletou červenou papriku, vegetu, olivový olej, petrželku a česnek.
Uděláme si "omáčku". Do misky nalijeme olivový olej, přidáme do něj nastrouhaný tofu sýr, prolisovaný česnek, vegetu, mletou červenou papriku, petrželku a pořádně promícháme. Necháme zatím odležet.
Do větší mísy, ve které se bude dát míchat, dáme nakrájené uvařené loupané brambory, přidáme směs koření s tofu. Přimícháme trochu olivového oleje a přemístíme do menšího pekáče nebo Jánské mísy. Podlijeme vodou tak, aby byly brambory zakryté do 1/3 výšky. Zakryjeme alobalem a dáme péct. Pečeme, dokud se všechna voda nevydusí, pak odkryjeme alobal a necháme troška zapéct do křupavá.

Podobné recepty:

Tofu sýr, Zapékané brambory s uzeným tofu, Tofu špíz , Brambory s mrkví a uzeným tofu nebo s uzenou mozzarellou, Tofu pro mlsouny