Králík se slaninou

Potřebujeme:

králík (cca 1 kg), 100 g prorostlé slaniny - tenké plátky, 300 g žluté a červené cibule, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, celé nové koření, bobkový list, olej

Jak na to:

Omytého a osušeného králíka rozebereme na části, osolíme a opepříme. Do vymazaného pekáče vložíme cibuli nakrájenou na čtvrtky.
Kousky králíka obalíme plátky slaniny, můžeme si pomoci párátky. Uložíme na cibuli do pekáče, přidáme očištěné stroužky česneku, bobkové listy a celé nové koření. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme, dokud masíčko nezměkne. Potom odkryjeme a zapečeme dozlatova.
Podáváme s upečenou cibulkou a např. pečenými tymiánovým bramborami.

Podobné recepty:

Pečený králík, Bezkonkurenční králík, Králík na slanině, Králík na zázvoru, Labužnický králik nebo kuře