Slané krekry s pomazánkovým pěnami

16.4.2012
Potřebujeme:

Krekry: 500 g hladké mouky, 250 g hery, 1 zakysaná smetana, ½ prášku do pečiva, 1 vejce, sůl
Sýrová pěna: 1 pomazánkové máslo, 3 ks syrokrému, 50 g másla, mletou červenou papriku a kečup nebo hořčici
Žloutkový pěna: 5 vajec (pouze uvařené žloutky z nich), máslo, niva, trochu majonézy, sůl, hořčice

Jak na to:

Ze všech přísad na krekry udělejte těsto. S těstem se bude lépe pracovat, pokud jej zabalíte do igelitu a dáte na 1-2 hodiny do chladničky. Zatím si například můžete vyšlehat zmiňované pěny, kterými budete zdobit upečené krekry.
Z odpočinutého těsta v lednici prohněťte plát silný asi 2-3 cm a vykrajujte tvary vhodné na jednohubky. Upečte, nechte vychladnout a pak poklademe na mísu. Na krekry nanášejte ozdobným kapsičkou pomazánky a následně zeleninu.
Pomazánky vymíchejte do pěny, nejlépe mixérem, nechte v chladničce trochu ztuhnout, aby se s nimi dalo lépe pracovat.

Podobné recepty:

Krekry s nivovou pomazánkou, Anglická snídaně, Sýrový dip, Brynzové krekry, Jednohubky se sýrem a rozinkami v koňaku