Těstoviny s kuřecími játry a bylinkami

16.4.2012
Potřebujeme:

50 g másla, 120 g slaniny, 250 g kuřecích jater, 2 stroužky česneku, 300 g těstovin, 150 ml bílého vína, 4 rajčata, čerstvou petrželku a šalvěj (pokud nemáte nic se nestane)

Jak na to:

Pečeni a slaninu nakrájíme na menší kousky. Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme roztát polovinu z celkového množství másla (tj. 25 g). Na to dáme nakrájenou slaninu a na mírném ohni pár minut opražíme (ne do křupavá).
Pak přidáme kuřecí játra, prolisovaný česnek a malou lžičku šalvěje (pokud používáme) a mnoho opepříme. Zatím dáme vařit těstoviny. Játra podlijeme vínem a pomalu dusíme dalších cca 5 min.
Pak přidáme zbylou polovinu másla a necháme rozpustit. Jakmile se máslo rozpustí přidáme nakrájená rajčata, 1 lžíci nasekané petrželky a malou lžičku šalvěje. Vše dobře promícháme a dochutíme pokud třeba.
Těstoviny scedíme, vysypeme do mísy a polijeme hotovou omáčkou. Vše dobře promícháme a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Blesková nádivka do kuřete, Hlíva s tresčími játry, Makarony se sýrovou omáčkou a bylinkami, Pochoutka ze zelených fazolových lusků s kuřecími játry, Ražníky s kuřecími játry