Cheesecake

29.3.2012
Potřebujeme:

375 g ricotty, 375 g smetanového sýra - např.. Philadelphia buko, 230 g krupicového cukru, 3 vejce, 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry, 1 lžička vanilkového extra
Na korpus: 125 g máslových sušenek - např.. Opavia, 55 g mletých mandlí, 45 g másla rozpuštěného + trocha na vymazání formy

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 140 C.
Připravte korpus: Sušenky vložte do robota a Rozsekejte je na drobky. Přidejte mleté ​​mandle a máslo a zpracujte, aby se vše spojilo.
Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložte papírem na pečení. Do formy natlačte rovnoměrně silnou vrstvu sušenkovou-mandlový směsi a dejte chladit. V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr.
Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošleháme a směs naneste na připravený korpus. Pečte hodinu a deset min tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla.
Cheesecake nechte vychladnout, nejdříve ve formě, a pak v chladničce.

Podobné recepty:

Jogurtový cheesecake