Jogurtový cheesecake

Potřebujeme:

400 g ricotty nebo Lučiny, 60 g třtinového cukru, 4 vejce, 400 g bílého smetanového jogurtu, 50 ml kokosového likéru, trochu másla

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 150 C. V míse důkladně utřeme ricottu, vejce, cukr, vmícháme jogurt a kokosový likér, dokud nevznikne hladký krém. Formu o objemu 1 litr vymažeme máslem a vyložíme potravinovou fólií vhodnou na pečení. Do připravené formy vlijeme jogurtovou směs. Nádobu s krémem postavíme do pekáče, nalijeme do něj vodu, aby sahala nejméně do poloviny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 min. Potom troubu vypneme a ještě hodinu necháme formu v zavřené troubě. Pak ji vyjmeme, necháme zcela vychladnout, přikryjeme a dáme do lednice ztuhnout. Opatrně vyklopíme a podáváme.

Podobné recepty:

Cheesecake, Jogurtový-jahodový krém s ovocnou šťávou, Jogurtový koláč, Jogurtový koláč, Jogurtový ovocný koktejl