Medové žebírka

Potřebujeme:

vepřové žebírka, pepř na pečení žebírka, pikantní kečup, med, česnek, sojová omáčka, olivový olej, citronová šťáva

Jak na to:

Žebírka jemně nasolíme, na kořeníme a dáme péct na 220 stupňů cca na 25-30 min. Dokud se žebírka pečou, připravíme si směs, kterou je budeme potírat.
V misce si smícháme 2-3 PL kečupu, 1 PL medu, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, trošku sojové omáčky, 1 KL olivového oleje a trošku citronové šťávy.
Žebírka potřeme směsí z jedné strany, necháme zapéct, otočíme, potřeme i druhou stranu a dopečeme.

Podobné recepty:

Jehněčí žebírka na bylinkách, Veronská telecí žebírka, Vepřová žebírka na grilu, Žebírka na čokoládě, Žebírka slavnostní