Kuřecí roláda s jogurtovou omáčkou

Potřebujeme:

kuřecí prsa, špenát nebo petrželka, trochu oleje, mletý bílý pepř, sůl
Dressing: 5 lžic majonézy, 1 bílý jogurt, šťáva z citronu, petrželka

Jak na to:

Petrželku nasekejte nadrobno, pokud seženete čerstvý špenát, použijte špenát. Kuřecí prsa (nebo krůtí) přes igelitový sáček rozklepeme z obou stran, pozor abyste neprotrhlo maso, pak by se roláda špatně krájela. Každý řízek potřete olejem, osolte a hustě posypte natí.
Petrželový řízek opatrně svineme do rolády a pořádně zabalte do alobalu. Alobalové rolky dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte od bodu varu 25 - 30 minut. Zabalené rolády v alobalu nechte úplně vychladnout a neodbalené je dejte do lednice a krájejte až druhý den.
Tím, že bylo maso zabalené v alobalu, bude šťavnaté, měkké a voňavé. Rolády se budou dát výborně krájet, až když budou dobře vychlazené v lednici. Nakrájejte příčné a napěchujeme na mísy, ozdobte dle vlastní fantazie a pokud chcete, přelijte jejich jogurtovou-majonézové omáčkou.

Jogurtová-majonézové omáčka: Smíchejte 5 PL majonézy, jeden bílý jogurt, šťávu z citronu, sůl a petrželku.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Ovocný salát s jogurtovou omáčkou, Jogurtové kuře se zeleninovou přílohou, Brokolice s jogurtovou omáčkou