Grilované karbanátky

26.6.2012
Potřebujeme:

pro 4 osoby
600 g mletého masa (půl vepřového a půl hovězího), 2 PL strouhanky, ½ PL mírně pikantní sójové omáčky, 2 lžíce kečupu, 1 PL plnotučné hořčice, 1 lžička mleté ​​červené papriky, 1 menší cibuli, 3 stroužky česneku, 1 lžičku drceného kmínu , 2 lžičky posekané petrželky, špetku mletého muškátového oříšku, sůl, pepř, 4 housky nebo ciabatty, olej na potření mřížky

Jak na to:

Do mísy k mletému masu přidáme strouhanku, sójovou omáčku, kečup, plnotučné hořčici, mletou papriku a promícháme. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozmačkáme a přidáme k masové směsi. Zlehka přimícháme kmín, nasekanou petrželovou nať a dochutíme mletým muškátovým oříškem, pepřem a solí.
Necháme hodinu odstát v lednici. Z masy vyrobíme čtyři větší kuličky, které stlačíme mezi dlaněmi aby vznikly hrubší placky. Předehřejeme gril a mřížku potřeme olejem.
Během grilování karbanátky obracíme z obou stran. Připravujeme 8 až 10 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou v překrojené housce nebo ciabatta, kterou jsme nakrátko ogrilovali na mřížce.

Tip: Během grilování můžete Maso potírat libovolnou grilovací omáčkou.

Podobné recepty:

Grilované karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Držkové karbanátky, Zapékané karbanátky, Falešné karbanátky