Dietní okurkový koktejl

15.6.2012
Potřebujeme:

4-6 porcí
1 kg salátových okurek, šťávu z jednoho citronu, 1 menší celer nebo podle chuti, 0,5 l minerální vody, čerstvou mátu na ozdobení, sůl, pepř, případně cukr na dochucení

Jak na to:

Celer očistíme a nastrouháme na jemno. Oloupaná okurky překrojíme po délce na poloviny a odstraníme dužinu se semínky. Pak je nakrájíme na menší kousky a v mixéru rozmixujeme dohladka.
Okurky přelijeme z mixéru do mísy, přidáme citrónovou šťávu a nastrouhaný celer. Dochutíme solí, mletým pepřem, případně i cukrem.
Hotový nápoj necháme dobře vychladit, přidáme vychlazenou minerální vodu a až potom ho rozdělíme do sklenic. Ozdobíme lístky máty.

Podobné recepty:

Okurkový koktejl, Start - up, Dietní sýrový salát, Mořský koktejl, Jarní okurkový salát