Pikantní kuskus

Potřebujeme:

425 ml zeleninového vývaru nebo vody, 255 g kuskusu, 1 středně velká, nadrobno nakrájená šalotka nebo cibule, 1 PL olivového oleje, 2 hrudky másla, 1 lžičku kmínu, 1 velká lžička koriandrových semínek, 1 velká lžička fenyklových semínek, polovina malé sušené chilli papričky, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 1 stroužek nadrobno nakrájeného česneku, 1 PL červeného vinného octa, 1 lžičku cukru

Jak na to:

Vývar / vodu nechte sevřít. V hrnci se silným dnem pomalu osmahneme šalotku nebo cibuli na olivovém oleji s polovinou másla, tak aby neztmavne. V hmoždíři rozdrťte kmín, fenykl, koriandr, chilli papričky a sůl. (Pokud nemáte hmoždíř, zabalte všechno koření do látky a utlučteho válečkem nebo kladivem.) Koření, bobkový list a česnek přidejte k cibuli a pokračujte v pražení - směs by se měla podobat povidel, ale nesmí vám spálí nebo zhnědnout. Potom přidejte ocet a cukr a rozpusťte ho na sirup. Přidejte kuskus a míchejte. Přilijte horký vývar a pomalu vařte asi 15-20 minut, občas promíchejte. Na zjemnění přidejte zbytek másla.

Podobné recepty:

Pikantní kuskus, Kuskus se zeleninou a pikantním dresinkem, Letní kuskus, Kuskus s cuketou a rajčaty, Kuskus se zeleninkou