Zapékaná cuketa

Potřebujeme:

1 mladá cuketa, 1 konzerva krájených žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika, cibule, 1 kostka bujónu, 1 nebo 2 kyselé smetany, strouhaný sýr, olej, trošku másla na zjemnění a vymazání formy na pečení

Jak na to:

Mladou omytou cuketu si překrojíme podél na dvě poloviny, konce necháme. Vydlabeme vnitřek tak, aby nám zůstaly korýtka, které budeme později plnit. Vložíme na máslem vymazaný pekáč. Nakrájenou cibuli dorůžova osmažíme na oleji, přidáme vnitřek cukety nakrájené na malé kousky, papriku na proužky a žampiony. Všechno spolu smažíme. Přichystáme si vývar. Uvaříme ho z bujónu, který povaříme podle návodu v 3 dcl vody. Přimícháme dvě smetany. Přidáme lžičku másla na zjemnění. Polovinu smetanového vývaru nalijeme do zeleniny a vaříme, dokud se nám voda nevypaří. Naplníme cukety. Podlijeme je zbytkem vývaru. Posypeme strouhaným sýrem. A upečeme do růžová.

Podobné recepty:

Zapékaná cuketa plněná Masovou směsí, Zapékaná plněná cuketa, Vynikající zapékaná zelenina, Zapékaná cuketa se sýrem, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem