Vepřová panenka s borůvkovou omáčkou

Potřebujeme:

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, koření na zvěřinu, olej, borůvkový džem, 1 dcl červeného vína, 1 dcl vody, 1 lžíce hladké mouky, konzervované hrušky, 600 g brambor, 150 - 200g polohrubé mouky, 1 vejce, strouhanka

Jak na to:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, necháme odstát a opečeme z obou stran. Ve výpeku rozpustíme máslo, podlijeme vodou a červeným vínem, přidáme 2 lžíce džemu, sůl, pepř a koření na zvěřinu. Směs provaříme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a opět provaříme. Uvařené brambory rozmačkáme vychladlé osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vytvarujeme válec, nakrájíme na kolečka, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme. Hrušky naplníme džemem a podáváme jako oblohu.

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Telecí steaky s borůvkovou omáčkou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Vepřová panenka z rokfortovou omáčkou, Vepřové soté s ananasem