Vepřové maso na mrkvi

Potřebujeme:

750g vepřové kýty, 2 středně velké cibule, 2 velké mrkve, mletá červená paprika, pepř, vegeta, sůl, bobkový list, hladká mouka, solamyl, kečup, pochoutkový smetana

Jak na to:

Omyté maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na malé kostky. Na rozpáleném oleji do zesklovatí orestujeme cibuli. Přidáme maso a ještě trochu porestujeme. Ochutíme solí, paprikou, pepřem, vegetou. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list. Pod pokličkou vaříme téměř do měkka. Mezitím si mrkve nakrájíme na kostičky. Když je maso téměř měkké, přidáme mrkev a dovaříme doměkka. Maso je měkké, mrkev také. V šálku si rozmícháme 3 KL hladké mouky, 3 KL solamylu s vodou a podlijeme tím maso. Přidáme 4 lžíce kečupu, promícháme a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně a dochutíme 1 KL pochoutkové smetany. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Vepřové maso v mrkvi, Hovězí maso s mrkví, Maso v mrkvi, Vepřové kari s mrkví, Dušené vepřové plecko s mrkví