Kynutý švestkový koláč

Potřebujeme:

kvasnice, 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, sůl, máslo, švestky, hrozinky, skořici
Sypání: 100 g moučkového cukru, 100 g poloh. mouky, 100 g másla

Jak na to:

Z kvasnic si připravíme kvásek, přidáme mouku, máslo, sůl a zamícháme na hladké těsto. Necháme podkynout. Zatím si připravíme drobenku z másla, cukru a mouky (pokud se máslo moc lepí, přidáme cukr s moukou - musí to být taková drobenkou). Těsto dáme na vymazaný plech a na něj poklademe švestky (vypeckované) slupkou dolů. Posypeme vanilkou, skořicí, rozinkami a nakonec posypeme drobenkou a dáme péct asi tak na 30 min, při teplotě 180 stupňů.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Skoro kynutý rychlý koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Švestkový koláč s jogurtem, Švestkový koláč