Domácí klobásky

27.4.2012
Potřebujeme:

20 kg mletého vepřového masa (10 kg výřezu, 5 kg plece a 5 kg bůčku), 40 dkg soli, 8 dkg mletého pepře, 10 dkg česneku, 20 dkg sladké papriky, 4 dkg štiplavé papriky, 4 dcl bílého vína a vepřové střeva

Jak na to:

Všechno maso umeleme na malých dírkách, přidáme prolisovaný česnek, a všechno ostatní koření. Pořádně vše promícháme a necháme 12 hodin odpočívat. Pak znovu promícháme a naplníme do střev. Dáme do udírny. Po vyuzení třeba nechat klobásky asi tak 10 dní odstát na chladném místě.

Podobné recepty:

Vydatné klobásky, Klobásový pamlsek, Klobásové pagáče, Klobásové koláčky, Klobásky v župáncích