Pudink z artyčoku

Potřebujeme:

2 konzervy artyčoků, 150 g červené cibule, sůl, bílý pepř, 100 ml bílého vína, 2 smetany na šlehání, 1 lžička dijonské hořčice, 1 balíček plátkové želatiny, dýňový olej, 50 g slunečnicových semínek, 200 g hrušek, 1 salát rukola, 50 g sýru Niva, 50 g vlašských ořechů, med, Maces

Jak na to:

Sterilované artyčoky scedíme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu zlehka opečeme na másle, osolíme, opepříme, přidáme lžičku dijonské hořčice, smetanu na šlehání, bílé víno a dýňový olej a krátce spolu podusíme. Potom směs rozmixujeme a do ještě teplé artičokové masy přidáme nabobtnalou želatinu. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky a opečeme na másle. Zbývající artyčoky nakrájíme na malé kostičky a vsypeme do artičokové masy. Tu střídavě s červenou cibulí vrstvíme do připravené formy a potom odložíme ztuhnout do lednice. Hotový artičokový pudink vyklopíme na talíř, ozdobíme salátem z ruccoly, vlašských ořechů, Nivy, slunečnicových semen a hrušek, který jsme pokapali citronem, medem a dýňovým olejem. Podáváme ho s macesy a dýňovým olejem.

Podobné recepty:

Artyčoky po milánsku, Uzený losos s artyčoky, Baileys, Štrůdl jinak, Jablečný nepečený dezert