Kachní prsa se zázvorem a pomerančovou šťávou

Potřebujeme:

400 g kachních prsou, 3 pomeranče, 1 citron, 200 ml olivového oleje, čerstvý zázvor, sójová omáčka, švestková povidla, badyán, celá skořice, anýz, sůl, 400 g brambor, 50 g másla, 200 ml mléka, čerstvý vanilkový lusk

Jak na to:

Kachní prsa příčně nakrájíme na kousky silné asi jeden centimetr. Pomeranče a citron odstavíme. Do šťávy přidáme olej, nastrouhaný čerstvý zázvor, sójovou nebo ústřičnou omáčku, jednu lžíci švestkových povidel, badyán, celou skořici a anýz. Směs dobře promícháme, přidáme kousky kachních prsou a necháme asi dva dny odležet v chladničce. Prsa prudce opečeme na pánvi s trochou marinády. Výpek smícháme se zbylou marinádou, provaříme a podáváme k masu.
Jako přílohu servírujeme bramborovou kaši rozmíchanou s mlékem, ve kterém jsme vařili vanilkový lusk.

Podobné recepty:

Kachní prsa s mangem, Kachní prsa na orientální způsob, Kachní prsa s pomerančově-medovou omáčkou a vařené brambory s petrželkou, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa se zázvorem a pomerančovou omáčkou