Špenátové Cannelloni

Potřebujeme:

250 g těstovin Cannelloni, 500 g čerstvého špenátu, 250 g sýra ricotta, 1 dcl oleje, 3 ks vajec, 1 dcl šlehačka, česnek, sůl, muškátový ořech
Bešamel: 1 l mléka, sůl, 100 g másla, 400 g hladké mouky, 200 g parmezánu, petrželová nať

Jak na to:

Čerstvý špenát si opečeme na rozetřený česnek a oleji do kterého přidáme ricottu, sůl, muškát a vejce. Všechno to spolu smícháme. Hotovou směs plníme do cannollon lžičkou nebo sáčkem. Na dno zapékací mísy si dáme trochu bešamelu, na ni vedle sebe naskládáme naplněné cannolloni a přelijeme zbytkem bešamelu. Posypeme parmezánem a pečeme 40-45 min v troubě. Ozdobíme čerstvými bylinkami a ihned podáváme.

Bešamel: Na rozpuštěné máslo si nasypeme mouku a opražíme, přidáme sůl, muškát a zalijeme mlékem. Vaříme do zhoustnutí.

Podobné recepty:

Římské cannelloni, Špenátové karbanátky, Špenátové pirohy z listového těsta, Plněné špenátové taštičky, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku