Zapékané vepřové maso na žampionech

Potřebujeme:

1 kg vepřového masa, 4 vejce, 2 dcl mléka, 1 konzerva žampionů, 3 cibule, hrst hladké mouky, olej, kečup, hořčice, sůl, pepř, worcesterová omáčka a sušené polévkové koření

Jak na to:

Maso naklepeme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky, mléka, špetky soli a vegety. Opražíme a uložíme na pekáč. Pak si připravíme zálivku - na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a podlijeme vodou. Přidáme ostrý kečup, lžíci hořčice, sůl, pepř, a worcesterovou omáčku. Chvíli vaříme a podle potřeby zahustíme moukou. Omáčkou zalijeme maso v pekáči a dáme péct asi na 20 min. Hotové maso podáváme s rýží nebo hranolkami.

Podobné recepty:

Francouzské vepřové na žampiónech, Zapékané vepřové se sýrem, Vepřové maso zapékané v červené zelí, Zapékané vepřové maso, Pikantní guláš na žampionech