Plněné závitky z červeného zelí

30.4.2012
Potřebujeme:

1 červené zelí (asi 1kg), 800 g malých brambor, 2 středně velké cibule, 1 svazek petrželky, 2 jablka, 400 g mletého míchaného masa, 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 KL sušené majoránky, sůl, bílý pepř, 3 KL másla nebo oleje, 200 ml jablečné šťávy, 1/8 l zeleninového vývaru z kostky, 2-3 PL červeného vinného octa (balsamico), 2 bobkové listy, 6 hřebíčků, 2 PL cukru

Jak na to:

Oprání hlávku zelí rozebereme na listy. V míse si smícháme mleté ​​maso, strouhanku, vejce, 1/3 nakrájené cibule, nasekanou petrželku a majoránku, vmícháme kostky z jablek, osolíme a opepříme. Na zelné listy položíme nádivku, svineme a spojíme nití nebo kovovými jehlami. V hrnci zahřejeme olej přidáme zbytek spařené pokrájené zelí s cibulí, měsíčky jablek a po chvíli vložíme zelné role. Podlijeme jablečnou šťávou a vývarem, přidáme vinný ocet, bobkový list, hřebíček, sůl, pepř a vše spolu pod pokličkou dusíme 45-60 min. Asi v polovině přidáme očištěné brambory a spolu necháme dovařit. Dochutíme solí, pepřem, vinným octem a cukrem.

Podobné recepty:

Plněné vepřové závitky s bílou zelím, Salát z červeného zelí, Salát z červeného zelí, Lehký salát z červeného zelí, Dušené červené zelí