Řízky po francouzsku

Potřebujeme:

400 g vepřové kýty, 400 g uzeného sýra, 2 rajčata, 1 lilek, 1 sklenice červeného vína, olej, sůl, cukr, pepř, kopr, česnek, bujón, polévkové ochucovadlo

Jak na to:

Maso vyklepeme na velké řízky, osolíme, opepříme. Lilky a rajčata nakrájíme na kolečka a opečeme na suché pánvi. Na řízky uložíme česnek, kopr, kolečka sýra a ugrilovanou zeleninu, zavineme je, zajistíme špejlí a dáme do vroucího červeného vína zatáhnout ze všech stran. Pak je vyjmeme na pekáč. Do vína přimícháme cukr, vzniklou omáčkou oblijeme zavinuté řízky, podlijeme bujónem, přikryjeme sýrem a dáme zapéct při 200 C na 40 min. Během pečení podléváme bujónem.

Podobné recepty:

Opilé maso, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Telecí řízky po boloňsku, Harmonické kuřecí řízky, Vepřové řízky s jablky