Sofritto di Verdure

Potřebujeme:

800 g míchané zeleniny (mrkev, celer, zelená fazole, lilek, zelená paprika, rajčata, hrášek), 100 ml oleje, 60 g cibule, 4 stroužky česneku, petrželová a celerová nať, pepř, čerstvá bazalka, sůl

Jak na to:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme posekané natě, na kostky nakrájenou zeleninu (nejprve tvrdší, pak měkčí), česnek, sůl a pepř. Směs dusíme ve vlastní šťávě, dokud zelenina není poloměkká. Servírujeme jako přílohu nebo jako hlavní jídlo zdobené bazalkou a zajídáme teplými česnekovými topinkami.

Podobné recepty:

Polévka zuppa di pomodoro, Bramborové Sofritto, Likér Krampampuli, Těstoviny penne s rajčatově-smetanovou omáčkou, Sugo di polpetta - rajčatová omáčka s kuličkami