Flambované citrusy s tajemstvími

Potřebujeme:

Tajemství I
Plněné citrony: 5 citronů, 1 menší Uzenáč, svazek petrželky, sůl, 20 dkg francouzského salátu, 8 ks velkých loupaných krevet

Tajemství II
Uzený losos s křenovou šlehačkou: 250 g plátkového uzeného lososa, 150 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač na šlehačku, sůl, šťávu z limetky, cukr, 3 PL strouhaného křenu, salátovou okurku, rajče, svazek petrľlenovej natě

Tajemství III.
Avokádo s krevetami a lososovým kaviárem: 2 avokáda, šťávu z citronu (nebo limety), 1 PL majonézy, 1 PL kysané smetany, 12 ks velkých loupaných krevet, 1 PL červeného kaviáru, 1 pórek

Tajemství IV.
Plněné broskve s nivou: 4 poloviny kompotových oloupaných broskví, 100 g pomazánkového másla, 100 g plísňového sýra, 1 sterilovanou okurku, 40 g sekaných vlašských ořechů, salátové listy, hrst piniových ořechů, 1 malou konzervu mandarinek

Flambované ovoce: 3 pomeranče, 1 červený grep, 1 bílý grep, 3 limetky, 3 citróny, 3 mandarinky, 2 dlc destilátu na flambování, 1 dcl grapefruitového džusu

Dozdobení mísy: 1 dcl pomerančového likéru, 1 dcl citronového likéru, 1 dcl citrónové vodky, 1 dcl pomerančové vodky, 100 g černých vypeckovaných oliv, 200 g zelených plněných oliv, 100 g mandlových lupínků, 1 konzervu sterilovaných kukuřičných klásků, 1 malé balení černého kaviáru, 1 malé balení červeného kaviáru, 300 g uzeného plátkového lososa, 0,5 kg různých druhů uzenin na dozdobení, 1 konzervu koktejlových třešní, 5 menších stejných rajčat, 1 květináč s mátou, 1 balení Leleu v cukru ve tvaru pomeranče, 1 balení želé v cukru ve tvaru citronu, 200 g sušených pomerančů, 1 balení sušené citrónové kůry, ozdoby různých tvarů, 2 karamboly, po 3 kousky z každého citrusového ovoce (citrón, pomeranč, limetka, mandarinka, grep)

Jak na to:

Tajemství I: 4 citróny vydlabeme, rybu vykostíme, nadrobno pokrájíme, osolíme a promícháme s francouzským salátem. Naplníme citrony. Dozdobíme loupanými krevetami a řezem z citronu.

Tajemství II: Smetanu promícháme se ztužovačem, vyšleháme, ochutíme solí, limetkovou šťávou a přimícháme křen. Z tenkých plátků lososa uděláme malé kornouty, které kapsičkou s koncovkou naplníme šlehačkou. Dozdobíme okurkou, rajčetem a petrželkou.

Tajemství III: Avokádo po celém obvodu nařízneme a vyjmeme pecku, dužinu vydlabeme, rozmačkáme vidličkou, pokapeme šťávou z citronu, smícháme se smetanou a majonézou. Avokáda naplníme a ozdobíme krevetami, kaviárem a pórkem.

Tajemství IV: Okurku a plísňový sýr nastrouháme a smícháme s máslem a ořechy. Nádivku navršíme na půlky broskví, které položíme na salátové listy a dozdobíme piniovými ořechy a mandarinkami.

Flambované ovoce: Očištěné ovoce nakrájíme na plátky, podlijeme džusem, prohřejeme a flambovat standardním způsobem.

Podobné recepty:

Flambované ovoce, Flambované banány, Flambované banány, Flambované banány, Flambované banány