Flambované banány

13.7.2012
Potřebujeme:

100g čokolády, 25g másla, 1,5 dl koňaku, 1dl šlehačky, 4 banány, 1 pomeranč, 1 PL cukru

Jak na to:

Z pomeranče vymačkáme šťávu a kůru si nastrouháme. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme napůl překrojené banány, krátce je osmahneme, opatrně obrátíme, přilijeme pomerančovou šťávu a přidáme nastrouhanou kůru a cukr. Do vyniknutí šťávy vlijeme koňak a na silném ohni ji zapálíme (flambovat). Banány přeložíme do misek a přidáme dužinu z pomeranče. Čokoládu rozpustíme, polijeme jí banány a nakonec ozdobíme šlehačkou.

Podobné recepty:

Flambované banány, Flambované banány, Flambované banány, Flambované banány, Banány v karamelu