Okurky plněné masem

Potřebujeme:

1 kg salátových okurek, 50 g rýže, 200 g vepřového masa, sůl, pepř, sušená bazalka, 1 vejce, olej, 1 dcl sladké smetany, 1 PL hořčice, 1 lžíce hladké mouky, citronová šťáva, petrželová nať, těstoviny

Jak na to:

Okurky oloupeme, podélně překrojíme a vyjmeme jádřinec. Omytou rýži uvaříme v osolené vodě. Očištěné umyté maso umeleme, promícháme s vychladlou rýží, osolíme, opepříme, přidáme bazalku, vejce a promícháme. Jednu polovinu okurky naplníme nádivkou, přikryjeme druhou polovinou a převážeme nití. Do rendlíky dáme olej, vložíme okurky, mírně podlijeme horkou vodou, přikryjeme a udusíme doměkka. Hotové okurky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s hořčicí a moukou, několik minut povaříme. Dochutíme solí, citronovou šťávou a posypeme sekanou natí. Podáváme s těstovinami.

Podobné recepty:

Plněné okurky, Pekingské plněné okurky, Kuřecí prsa plněné nivu okurku a parkem, Těstovinovy salát s kuřecím masem, Plněné okurky