Černobílé řezy

17.5.2012
Potřebujeme:

1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 2 ztužené pokrmové tuky, 250 g kokosové moučky, 150 g práškového cukru, 1 krabička pudinkového prášku, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 3 PL mletých vlašských ořechů, 1 PL (r) umu, 200 g meruňkového džemu, 1 balíček dortových oplatek
Poleva: 250 g varovné čokolády, trošku libovolného tuku

Jak na to:

Rozpustíme první ztužený pokrmový tuk, přidáme kondenzované mléko, kokosovou moučku a vše spolu smícháme, čímž vytvoříme bílou nádivku. Oplátku natřeme džemem, bílou - kokosovou - nádivkou a přikryjeme druhou oplatkou. Rozpustíme zbývající pokrmový tuk nad párou, přidáme moučkový cukr, pudinkový prášek, kakao, vanilkový cukr, vejce, sekané ořechy a (r) um. Mícháme, dokud směs nezhoustne a ještě teplou ji natřeme na oplatky. Na černou - pudinkovou - nádivku položíme oplátku natřenou džemem ze spodní strany. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s malým množstvím libovolného tuku. Hotovou čokoládovou polevou polijeme na vrch řezů. Když ztuhne čokoláda, můžeme řezy nakrájet.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy