Mrkvový dort

17.5.2012
Potřebujeme:

6 žloutků, 6 bílků, 250 g cukru, sůl, 500 g mrkve, 250 g mandlí, 1 KL kypřícího prášku do pečiva, 1/2 KL skořice

Jak na to:

Žloutky utřeme se 4 lžícemi horké vody a s 2/3 cukru. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme zbylý cukr. Do žloutkové masy přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, uvařené a pomleté ​​mandle, prášek do pečiva, skořici a sníh z bílků. Opatrně promícháme. Hmotu vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme cca 1 hodinu na 160 * C na střední mřížce v troubě.

Podobné recepty:

Mrkvový dort, Oříškovo-mrkvový dort, Mrkvový nákyp, Mrkvový salát, Mrkvový dort