Maďarská polévka a la Haláslé

Potřebujeme:

20 g rybího filé, 1 malé sterilované lečo, 2 mrkve, cibule, olej, 2 KL mleté ​​papriky, sůl, nové koření, pepř, bobkový list, feferonky, polévkové koření, 3 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Mrkev na jemno nastrouháme a spolu s cibulí orestujeme na oleji. Zasypeme paprikou, přidáme nakrájené filé, sůl, nové koření, bobkový list, pepř, feferonku, lečo a zalijeme vodou. Vaříme 20 minut. Z oleje a mouky uděláme jíšku, kterou zahustíme polévku. Dochutíme polévkovým kořením.

Podobné recepty:

Maďarská okurková polévka, Míchaný pohár Ohla la la, Maďarská rybí polévka z kapra, Maďarská pomazánka, Maďarská gulášová polévka